bedrijfscoach

Bedrijfscoach, Executive Coaching, Management en Directie

Ik weet dat je gelooft dat je begrijpt wat je denkt dat ik zeg, maar ik weet niet zeker of je je realiseert dat wat je hebt gehoord niet is wat ik heb bedoeld. Want niets is wat je denkt dat het is....

John Bindels, Bedrijfscoach

Individuele begeleiding aan ondernemers en leidinggevenden, management team en individuen (particulier).
 
Soms hebben we iemand nodig die een stukje met ons meeloopt. Iemand met een frisse blik op de dagelijkse gang van zaken die jou bewust laat worden hoe je op dit moment in jou werk staat. Iemand die jou persoonlijk ondersteund en jou gaandeweg nieuwe mogelijkheden laat ontdekken.
Iedereen wil zich binnen zijn functie graag op zijn plek voelen en werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Van alles binnen een bedrijf of privéleven kan dit verstoren. Om dit te analyseren is het van belang dat niet alleen bewuste maar ook onbewuste processen helder en duidelijk worden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je te zeer betrokken bent bij de sturing van jouw afdeling of bedrijf. Het kan zijn dat de samenwerking met of tussen jou werknemers niet goed loopt. Of je draait minder omzet, je maakt je zorgen, je hebt last van stress, je kunt niet goed slapen, ziekteverzuim, vitaliteit ......
 

Wat is een bedrijfscoach? (uitleg vormen van coaching)

Een bedrijfscoach is als een coach zoals men die kent uit de sport. Hij kijkt op een afstand, stimuleert je om op het juiste moment de goede beslissing te nemen, inspireert, motiveert tot optimaal presteren. Bovenal probeert de coach je grenzen te verleggen, stelt kritische vragen, spreekt je moed in en luistert!

 

Waarom een bedrijfscoach?

In deze tijd van reorganisaties, innovaties en recessies, zorgt de bedrijfscoach voor rust en structuur in je bedrijf. Er ontstaan momenten waarop de ondernemer of de medewerker(s), iemand nodig heeft om te klankborden, een vertrouwenspersoon. Dat kan in de vorm van een bedrijfscoach. Hij zorgt ervoor dat de wensen en doelen helder worden. Vragen worden oplossingen. Hij levert snelle en praktische adviezen.. Een coach zegt waar het op staat en geeft meer inzicht in de situatie. De beperkingen worden zichtbaar, maar ook de krachten. Het is prettig om een houvast te hebben buiten het bedrijf. Een van de voordelen van een bedrijfscoach is dat deze tijdelijk ingezet kan worden als een eenmalig project en is daarom vaak effectief en kostenefficiënt. De programma’s zijn direct toepasbaar en de resultaten snel zichtbaar. In deze snelle en hectische tijden is een bedrijfscoach een waardevolle aanvulling.